loading...

luni, 4 septembrie 2017

MIEZUL DE NUCA INLOCUIESTE CARNEA!

Miezul de nuca este un aliment complet, foarte bogat in calorii, grasimi si saruri minerale. Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. De aceea ele raman un aliment de baza in cadrul unei diete sanatoase.
 De aceea poate avea o mare importanta in alimentatia vegetarienilor si a diabeticilor, deoarece inlocuieste cu succes carnea si contine o cantitate foarte redusa de glucide solubile. Nuca poate reprezenta un aliment de baza, astfel ca un pumn de nuci si o bucata de paine pot asigura hrana pe o zi intreaga.
Deoarece miezul de nuca este bogat in fosfor si in alte minerale, el asigura o sursa principala de aprovizionare a organismului cu elemente necesare pastrarii echilibrului nervos si asigura o buna functionare a muschilor, oaselor si a diverselor organe.

Beneficiile nucilor pentru organism:

Reduc nivelul colesterolului „rau”
Datorita continutului de grasimi nesaturate, in proportie de aproximativ 60%, precum si a potasiului si magneziului,  nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inima sau de hipertensiune arteriala. Studiile medicale au aratat ca acestea reduc nivelul colesterolului „rau”, LDL, din sange si intaresc peretii vaselor de sange. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe saptamana au un risc mult mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare. Nucile ne mentin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului cerebral.

Impotriva diabetului
Deoarece au un procent mic de glucide, nucile  pot fi consumate de persoanele cu diabet, ele fiind un inlocuitor perfect al carnii. In plus, nucile au si un efect de scadere a glicemiei.

► Impotriva cancerului
O alimentaţie bogata in nuci previne aparitia cancerului la san, datorita continutului de acizi grasi Omega 3, a unor antioxidanti, polifenoli si fitosteroli.

Benefice pentru piele
Datorită continutului de grasimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, cand vremea rea are un efect negativ asupra pielii. Ele imbunatatesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat si persoanelor care sufera de diverse eczeme sau psoriazis.

Imbunatatesc memoria
Substantele active continute de nuci au un efect benefic asupra vaselor de sange care irigă creierul. Astfel, ele ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Pentru marirea capacitatii de concentrare se recomanda consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere poliflora.

Impotriva afecţiunilor tiroidiene
Prin continutul bogat de iod, nucile sunt recomandate in cazul afectiunilor asociate glandei tiroide.

Impotriva stresului
Durerile de cap si stresul pot fi inlaturate cu un preparat sub forma de pasta de nuci. Se amesteca foarte bine, pana se obţine o pasta, miezul a zece nuci verzi cu o lingura de miere si se adauga, apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomanda sa se urmeze acest tratament timp de patru saptamani.

Trateaza reumatismul
Pentru ca sunt bogate in saruri de zinc, magneziu, fier, sulf, calciu si vitaminele A, B si E, nucile au o mare valoare energetica. Se recomandă consumul zilnic al miezului de la sase nuci, care se vor mastica foarte bine. Extern, cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.

Te ajuta sa slabesti
Desi unele persoanele sustin ca nucile ingrasa, in realitate, ele sunt bogate in grasimi si proteine, dar nu schimba metabolismul. De aceea, in cantitati moderate, nucile pot fi incluse in regimurile de slabire pentru ca asigura senzatia de satietate si stopeaza tendinta de a manca mai mult.

Atentie!
Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care sufera de hepatita, dar trebuie sa se consume cantitati mici. Nucile nu provoacă tulburari digestive daca sunt corect asociate. Se pot asocia cu cruditati, dar nu se recomanda combinarea cu fainoase, carne, amidon, produse de patiserie si dulciuri.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...