loading...

luni, 29 mai 2017

ULEI DE MORCOV prin macerare la rece si efectele lui asupra sanatatii noastre.

Ingrediente:
- 3 morcovi mari;
- ulei de masline sau de floarea soarelui.

Mod de preparare:
Nu se curata morcovii, dar se spala foarte bine si se dau pe razatoare. Morcovul ras se pune intr-un borcan de sticla si se toarna uleiul peste el pana se umple borcanul cu ulei, pentru a nu exista nici-o bula de aer.
Se inchide bine capacul si se tine borcanul intr-un loc calduros (pe pervaz la soare), timp de 3 saptamani. Se va agita zilnic borcanul. In acest timp morcovul se va macera, iar vitaminele solubile din morcov, se vor dizolva in ulei.
Dupa 3 saptamani de macerare, se strecoara uleiul printr-un tifon dublu, in alt borcan de sticla,  curat. Se inchide ermetic borcanul si se pastreaa intr-un loc intunecos, in frigider.

Utilizari:
Uleiul de morcov are rol antiseptic si hranitor pentru piele si poate fi folosit pentru:
- protejarea pielii impotriva razelor UV datorita antioxidantilor din compozitia morcovilor si previne imbatranirea pielii;
- reduce ridurile si petele maronii de pe piele si previne uscarea pielii , datorita vitaminei A. Se recomanda folosirea uleiului de morcov seara, in locul cremei hidratante.
 - un bun remediu împotriva eczemelor, dermatitelor și psoriazisului si este eficient in reducererea cicatricelor  și inflamațiilor, cauzate de existența unor bacterii la nivelul pielii;
- imbunatatirea circulatiei  la nivelul pielii;
- intarirea radacinii parului, prevenirea despicarii si ruperii parului;
- obtinerea unui par moale si fin.

Daca este folosit in salate, acest ulei are urmatoarele efecte: combate infectiile, previne cancerul, stimuleaza functiile creierului, detoxifica sangele, ficatul si rinichii, elimina acidul uric din sange , tesuturi si articulatii, reduce stresul si anxietatea, reduce durerile musculare si imbunatateste vederea.

Pont: pentru sporirea efectelor benefice ale uleiului, il putem combina cu putin suc natural  de lamaie.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...