loading...

marți, 23 mai 2017

Beneficiile mierei si scortisoarei.

   Mierea are proprietati anti-bacteriene naturale. Daca se toarna miere pe rani sau arsuri, putem previni infectia si ajutam vindecarea. 
   In medicina traditionala chineza, scortisoara este considerata ca avand caldura sau yang, si este folosita pentru a vindeca bolile care decurg din exces de yin sau raceala. Mierea, in acest sistem, este privita ca o substanta neutra, echilibrata intre yin si yang. Scortisoara are si ea efectele sale individuale, aceasta actionand asupra zaharului din sange contribuind la eliminarea lui inainte de a fi transformat in grasime. Dieta cu miere si scortisoara actioneaza mai ales asupra grasimii abdominale.  Mierea si scortisoara sunt cunoscute ca avand proprietati de vindecare. Ele sunt folosite ca medicament in diferite situatii.

Se recomanda a se bea miere cu scortisoara in apa calduta. Pentru a avea putere de vindecare, trebuie sa introdum mierea cu scortisoara intr-un stil de viata sanatos.
Aceast amestec se prepara numai din miere si scortisoara pudra, fara nimic altceva (lamaie, lime, otet). Nu este necesar sa consumati aceste amestec de mai multe ori pe zi, dimineata si seara este suficient.

Beneficiile consumului de miere cu scortisoara:
 Artrita
Persoanele care sufera de 
artrita pot consuma in fiecare zi o cana cu apa fierbinte la care se adauga 2 linguri cu miere si o lingurita cu scortisoara pudra. Daca acest remediu este administrat frecvent poate trata si artrita cronica. 
 Infectia vezicii urinare
Pentru vindecarea infectiilor vezicii urinare, se amesteca 2 lingurite de scortisoara pudra cu 1 lingurita cu miere intr-un pahar cu apa calduta. Acest amestec se consuma zilnic.
Raceala
In caz de raceala se recomanda un tratament timp de 3 zile cu un amestec format dintr-o lingurita de miere calduta si un sfert de  lingurita cu scortisoara pudra. Acest amestec ajuta la vindecarea tusei convulsive si ajuta la decongestionarea sinusurilor.
Aceasta bautura  intareste sistemul imunitar, ajuta la indepartarea racelilor , precum si unele virusuri.
Infectii ale pielii sau gingiilor
Se aplica un amestec format din parti egale de miere si scortisoara pe suprafetele afectate. Ajuta la tratarea eczemelor, pecinginilor si a altor tipuri de infectii ale pielii.
Aplica o pasta din miere si scortisoara la gingiile infectate si poate opri durerea si sangerarea, precum si dezvoltarea infectiei.
Cancer
Stadiile avansate de cancer la stomac sau osos au fost tratare cu succes cu ajutorul mierii si a scortisoarei. Pacientii care sufera de aceste forme de cancer trebuie sa consume zilnic 1 lingura cu miere si 1 lingurita cu scortisoara, de 3 ori pe zi, timp de o luna. Insa curele trebuie sa fie insotite si de alte alimente, sub supravegherea atenta a unui specialist.
Scaderea in greutate
Reteta de mare ajutor in lupta cu kilogramele in plus este foarte simplu de preparat; aveti nevoie numai de miere, scortisoara si apa fierbinte.

Se amesteca, intr-un recipient,1 lingurita cu miere si 1/2 lingurita cu scortisoara pudra, dupa care se pune apa (aproximativ o cana) Amestecul se pune la fiert, iar dupa ce a dat in clocot se imparte in 2 portii egale. O portie va fi consumata dimineata, pe stomacul gol, iar cea de-a doua seara, inainte de culcare.

Aceasta reteta este recomandata si in cazul persoanelor care sufera de alergii sezoniere, folosind mierea in aceasta combinatie ajuta la atenuarea simptomelor alergice. Mierea contine polen din plante si flori folosite de albine la fabricarea acesteia. Prin ingerare mierea va actiona ca un rapel imunitar, reducand astfel alergiile la flori si plante.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...