loading...

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Masca cu BICARBONAT si MIERE si efectele ei miraculoase!

Este utila in tratamentul cearcanelor, acneei, punctelor negre si are efect rapid asupra aspectului si sanatatii tenului.
Bicarbonatul de sodiu are efect exfoliant, indepartand stratul de celule si curata in profunzime pielea. Pielea devine mai fina, catifelata, mai curata, lasand tenul proaspat.
Mierea are proprietati antibacteriene, si are rol in tratarea si prevenirea acneei pe cale naturala. Deoarece contine si antioxidanti, mierea este excelenta si pentru incetinirea procesului de imbatranire a tenului,  intinerind porii si lumineaza tenul, oferindu-i un aspect mai tanar

Ingrediente:
• 4 linguri bicarbonat de sodiu
• 1 lingura de miere naturala
• 2 lingurite de apa (sau mai putin, in functie de consistenta dorita a pastei)

Preparare si mod de utilizare:
1. Se toarna bicarbonatul de sodiu intr-un recipient curat din sticla si se adauga peste el mierea. Se toarna treptat cantitati mici de apa, amestecand bine pentru a obtine un amestec omogen , de consistenta unei paste groase.
2. Pasta se intinde pe tenul curat, evitand zona ochilor si zona narilor. Se lasa pasta sa se usuce pe piele timp de 10-15 minute. Este posibil sa simtim o usoara furnicatura pe zona pe care este aplicata pasta. Este un fenomen normal.
3. Se imbiba un prosop in apa calda, stoars foarte bine, apoi se indeparteaza prin frecare pasta de pe fata, executand miscari circulare usoare. Dupa ce am indepartat pasta de pe fata, se  clateste bine cu apa si se usuca pielea prin tamponare.
4. Surplusul de pasta ramas, poate fi utilizat si a doua zi. Daca se intareste intre timp, se mai adauga putina apa pentru a compensa cantitatea pierduta prin evaporare.

Recomandare:

Aceasta pasta se poate folosi si pentru exfolierea corporala. Pentru a obtine rezultate cu adevarat uimitoare, se recomanda ca aceasta masca  sa fie folosita o data pe saptamana.

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...