loading...

miercuri, 8 martie 2017

Riscurile consumului in exces de ceai. Care sunt PLANTELE ce vă pot pune sanatatea in pericol.

Consumate in exces, ceaiurile din plante  pot avea efecte contrare celor anticipate.  Sa nu bem in fiecare zi acelasi tip de ceai, o perioada lunga de timp.Iata mai jos doar cateva exemple periculoase pentru sanatatea noastra:
Ceaiul verde consumat in exces poate provoca insomnie, constipatie, indigestie si agitatie. E contraindicat celor care sufera de anemie feripriva.
Ceaiul de sunatoare consumat timp indelungat poate induce niste dureri pe traiectul nervilor periferici. Exista posibilitatea ca aceste dureri sa fie confundate cu o nevralgie, cu o sciatica, cu reumatism.
Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant si un foarte bun diuretic, dar nu trebuie consumat in cure mai mari de trei saptamani, poate sa apara un exces de siliciu care poate sa duca la depuneri de diverse cristale in organism si sa se formeze ezocstoze.
Ceaiul de salvie daca e consumata in exces de femei mai ales inainte de perioada de menopauza poate duce la fenomene de hipoestrogenism.
Ceaiul de crusin este eficient in caz de constipatie acuta sau cronica, dar nu trebuie consumat in exces pentru ca scoarta proaspata este toxica, iar supradoza poate duce la diaree sau convulsii. Ceaiul nu se administrează copiilor cu varste mai mici de 14 ani si este, de asemenea, contraindicat in anumite afecțiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colite, hemoroizi, la gravide si la femeile care alaptează. O cură nu trebuie să dureze mai mult de 14 zile.
Ceaiul de pelin nu se consuma intern decat la recomandarea medicului, intrucât contine Tujona si alti compusi extrem de toxici. Acest ceai nu trebuie consumat mai mult de patru saptamani, intucat poate provoca insomnie, ameteala, stari de voma, tremurat și convulsii.In cazul gravidelor, poate provoca inclusiv contracții. Este contraindicat si copiilor, femeilor care alapteaza, dar si bolnavilor cu suferinte ale rinichilor.
Ceaiul de cimbru este contraindicat in cantitati mari, fiind iritant pentru mucoasa gastrica.
Ceaiul de coada soricelului, consumat in exces,  poate produce ameteli si dureri de cap.
Ceaiuri de echinacea trebuie consumat cu precautie. O cura cu ceai de echinacea nu trebuie sa depasească 21-30 zile, in caz contrar putand aparea disfunctii ale sistemului imunitar.
Ceaiul de ginseng , in doze mari, provoaca agitatie, nervozitate, hipertensiune arteriala, insomnie sau dureri de cap
Ceaiul de mentă consumat mai mult de sapte zile, provoaca constipatie, cu reflux gastro-esofagian, cu crampe gastrointestinale si cu greata.
Ceaiul de urzica, nu trebuie consumat in exces deoarece el creste gradul de coagulare a sangelui si favorizează aparitia trombozelor.
Ceaiul de rostopasca in cantitati mari este otravitor, provoaca greturi, varsaturi, colici, dizenterie, somnolentă, fenomene toxice hepatice, dureri de cap, ameteli, delir si halucinatii. Pentru uz intern, planta nu se recomandă decat la indicația medicului. Acest ceai este contraindicat copiilor sub 14 ani, in sarcina, alaptare sau alergii.
► Ceaiul de musetel administrat pe perioade lungi, determina dezechilibre ale florei intestinale.


Se recomanda:
► Ceaiurile din fructe de padure: afine, zmeura,mure, coacaze negre, catina, macese. Ne referim la fructe de padure culese din padure sau ferme speciale si care sunt vandute vrac (pentru a vedea fructul intreg). Nu cele prelucrate.



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...