loading...

joi, 5 ianuarie 2017

Cum pregatim si curatam tenul inainte de aplicarea oricarei mastii cosmetice.

 1)  In principal trebuie sa indepartam punctele negre. Ele apar, de obicei. atunci cand murdaria patrunde in porii pielii. Acest lucru se face usor cu ajutorul unei bai de aburi, in care se pune musetel.  Trebuie ca apa sa fie fierbinte si sa ne aplecam fata peste vasul din care ies aburii. Se acopera capul cu un prosop , in asa fel ca aburii sa ne vină in fata, dar sa avem si posibilitatea sa putem respira (printr-o eventuala deschizatura a prosopului). Se sta aproximativ 15-20 minute.
   Datorita acestei proceduri, porii infundati se vor deschide si, astfel puteti scoate punctele negre cu usurinta, cu ajutorul unor tampoane sterile.

2)  Se ia un ou si se separa albusul de galbenus. Albusul se pune intr-o cescuta (albusul nu se bate). Peste albus se pun 2-3 lingurite de malai si se amesteca foarte bine. Amestecul respectiv trebuie sa fie suficient de consistent, incat sa nu curga, atunci cand il vom intinde pe toata fata, cu ajutorul unei spatule.
Vom sta cu acest amestec pe fata pana cand incepe sa se usuce (apropximativ 15-20 minute), dupa care vom incepe sa-l indepartam, frecand fata bine cu un servetel de hartie fina. Se freaca bine fata pana cand se indeparteaza toata masca, apoi se clateste cu ceai de musetel.
      Aceasta etapa are rolul de a curata fata de celulele moarte si a indeparta punctele negre. In eventualitatea ca a mai ramas vreun punct negru, il puteti scoate usor acum, printr-o usoara compresare.


Se obtine in felul acesta,  un ten curat gata sa primeasca imediat masca potrivita tenului respectiv si scopului urmarit.


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...