loading...

marți, 16 august 2016

DETOXIFIEREA RINICHILOR apeland la doua remedii naturale eficiente, ieftine si usor de obtinut.

   Rinichii sunt organe vitale, caci ei filtreaza sangele de toxine. Rinichii secreta hormoni care au un rol important in mentinerea presiunii sangelui. Rinichii au rol important in metabolismul vitaminei D (vitamina care asigura absorbtia calciului in organism). Din aceasta cauza, detoxifierea rinichilor este foarte importanta in mentinerea sanatatii organismului.

SUCUL DE MORCOVI SI CASTRAVETE.
Ingrediente:
-  2 morcovi
-  1 castravete mare
Preparare si administrare.
Morcovii si castravetele se pun intr-un storcator. Sucul obtinut se bea proaspat. Acest suc poate fi baut de trei ori pe zi, timp de o luna, apoi se face o pauza de 2 luni.
Proprietati.
Sucul ajuta la eliminarea acidului uric excesiv, are efect diuretic si depurativ. In plus, acest suc remediaza neajunsurile provocate de acnee sau de eczemele la nivelul pielii. De asemenea, se mai recomanda consumul de castravete proaspat zilnic, in salate, pentru ca stimuleaza activitatea rinichilor, impiedica recidivarea infectiilor si stimuleaza eliminarea apei din corp.

CEAIUL DE PATRUNJEL.
Prepararea ceaiului si administrare.
Intr-o cana se pun 2 lingurite de frunze de patrunjel, peste care se toarna apa clocotita. Se acopera cana si se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se bea inainte de masa. Cura cu ceai de patrunjel dureaza 10 zile. Deoarece acest ceai are un gust amar, el poate fi indulcit  cu putina miere de albina si pentru imbunatatirea aromei se poate adauga o felie de lamaie. Ceaiul poate fi servit cald sau rece.
Proprietati.
Patrunjelul are rol benefic in tratamentul infectiilor urinare si a litiazei renale. Patrunjelul blocheaza reabsorbtia potasiului si sodiului , in felul acesta se impiedica formarea de pietre la rinichi. Patrunjelul mai previne retentia de apa si calmeaza spasmele.
Contraindicatii!
Ceaiul de pătrunjel este contraindicat femeilor însărcinate, deoarece poate induce travaliul sau poate cauza avort spontan. Acest ceai este contraindicat si femeilor care alapteaza, deoarece reduce secretia de lapte matern.
Nu trebuie depasita doza  200 ml pe zi de ceai, deoarece poate provoca cauza excitare nervoasa, voma, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburari digestive.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...