loading...

luni, 15 august 2016

CURA CU SUC DE PATRUNJEL si beneficiile ei nebanuite.

PREPARARE:
Se pune o mana de frunze proaspete de patrunjel in mixer si se pune apa (de preferat apa plata), atat cat sa acopere frunzele. Se mixeaza pana compozitia ajunge ca o pasta.

MOD DE FOLOSIRE:
Sucul fiind foarte puternic se consumă în cantităţi mici sau în amestec cu alte sucuri (de morcovi sau de castraveti). Se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar (cana) de suc de morcovi sau de castraveti. Se recomanda sa se consume imediat,  si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de patru ore. Se consuma inainte de masa principala.
Sucul este foarte puternic si se consumă numai în cantităţi mici si în amestec cu alte sucuri de legume (suc de morcov sau castravete), deoarece cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos. Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani.
PROPRIETATI:
Acest suc intareste sistemul imunitar, are rol antioxidant si are proprietati antialergice şi antitumorale (contine un aminoacid numit histidina, care franează dezvoltarea tumorilor canceroase si anume histidina. Contine vitamina A, vitamina B, vitamina C (de patru ori mai mare decat cel din portocala),  vitamina E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila, magneziu,fier, fluor
.
INDICATII:
-  Hepatita virala - patrunjelul are efect de combatere a virusilor care ataca ficatul, datorita clorofilei care se gaseste din abundenta in frunzele proaspete de patrunjel si care inhiba dezvoltarea virusilor hepatici. Se recomanda bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca timp de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti). Se bea de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Dupa 4 saptamani de cura, se fac 2 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se reia.
-  Cancer - un excelent adjuvant in tratamentul cancerului si combate multe dintre reactiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei. Se bea suc de patrunjel, o data pe zi (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti). Cura dureaza 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza.
-   Boli ale sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic. Vizibilitate redusă, probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie (în toate etapele sale) sau oboseala ochilor. Aceste afectiuni pot fi tratate cu succes, urmand o cura cu combinația dintre sucul de patrunjel si suc de morcovi (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi). Se consuma o data pe zi inainte de masa principala.
-   Menstrele dureroase si reglarea ciclului menstrual - se bea cu cateva zile inainte de menstruatie, 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti, o data pe zi, inainte de masa principala.
-  Pistrui - sucul de patrunjel simplu este folosit extern in cosmetica, pentru purificarea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, cu un tampon de vata. Se mentine cat mai mult posibil, apoi se spala cu apa calda.

Este indicat sa se bea suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, reumatism, guta, dureri articulare si celulita.

ATENTIE!
Sucul de pătrunjel nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează!

OBSERVATIE: remediile naturale prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.                                                                       


4 Articole interesante:

loading...
loading...