loading...

luni, 27 iunie 2016

ULEIUL TERAPEUTIC DE ROZMARIN si beneficiile lui.

INGREDIENTE:
10 g de frunze uscate și măcinate (maruntite) fin  de rozmarin
100 ml ulei de floarea­ soarelui

PREPARARE.
Se pun frunzele maruntite de rozmarin intr-un recipient de sticla, peste care se se toarna uleiul care este infierbintat. Se astupa sticla si se lasa la macerat 2 saptamani, timp in care se agita sticla zilnic. Dupa 2 saptamani, se strecoara continutul printr-o strecuratoare fina. Uleiul filtrat se pune intr-un flacon si se pastreaza la rece, in frigider. Se folosește EXTERN in afectiuni dermatologice

PROPRIETATI SI UTILIZARE.
are rol antibacterian si antifungic . Uleiul terapeutic de rozmarin este folositor in tratarea dermatitelor, eczemelor, iritatiilor pielii, acneei si celulitei.
fortifica capilarele sanguine prezente in piele . Masajul pielii cu acest ulei, face pielea mai neteda si mai stralucitoare.
masajul pielii capului cu acest ulei, creste fluxul de sange la nivelul scalpului, stimuland cresterea parului , incetinirea procesului de albire a parului si inlatura matreata..   
in inhalatii pentru combaterea sinuzitei si racelilor. Se pun cateva picaturi in 200 ml apa  fierbinte. Se inspirati adanc, pe nas si gura, aburii care se degajă. Se acopera capul cu un prosop care să cuprindă si vasul, spre a mentine vaporii in interiorul prosopului. Se inspira adânc, la început pe nas, apoi pe gură. este deosebit de eficient in tratarea infectiilor respiratorii.

Atentie!
-  Uleiul terapeutic de rozmarin nu trebuie sa fie consumat intern .Uzul intern al uleiului terapetic de rozmarin poate avea efecte toxice.
Este interzisa folosirea acestui ulei de rozmarin de catre femeile insarcinate si copii.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.





4 Articole interesante:

loading...
loading...