loading...

miercuri, 4 mai 2016

ALIFIA DE GALBENELE (Calendula officinalis) - preparata în casa

MOD DE PREPARARE.
 Se pun doi pumni de planta: flori, frunze si tulpini proaspete de galbenele (Calendula officinalis) in 150 g untura curata de porc, bine incinsa. Untura trebuie sa fie nesarata. Se amesteca cu o lingura de lemn. Cand compozitia face spuma, se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa  pana a doua zi intr-un loc racoros.
      A doua zi, se incalzeste compozitia (atat cat sa se subtieze, fara a fierbe) si se strecoara printr-o panza de tifon curata si deasa. Dupa strecurare, compozitia se pastreaza la rece in borcanase inchise ermetic.

INDICATII.
     - Vindeca nodulii, varice, ulcer varicos, cancer de piele, ranile purulente, cicatricele dureroase, ulceratiile, eczemele, furunculoza, degeraturile, muscaturile de caine.

MOD DE ADMINISTRARE.
      - Ranile se curata bine, apoi se ung. Dupa o ora dispare durerea, iar dupa 2-3 zile , ranile se inchid. Nodulii, varicele, degeraturile, eczemele, cicatricele se ung cu blandete si se lasa sa patrunda crema  in piele.
Tratamentul se repeta de 2 -3 ori pe zi.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



4 Articole interesante:

loading...
loading...